Nieuws

 • Hemelvaartsdag-Eucharistieviering

  Posted in Nieuws on mei 24, 2022.

  Donderdag 26 mei is het Hemelvaartsdag en is er om 10.00 uur een Eucharistieviering in de Naaldkerk.

 • Mariaviering en Mariatentoonstelling

  Posted in Nieuws on mei 19, 2022.

  Zondag 15 mei vond de eerste festiviteit plaats t.b.v. het 90 jarig bestaan van onze kerk met een Mariaviering en een Mariatentoonstelling. Tijdens de viering bracht het Naaldkoor prachtige Marialiederen ten gehore, waarbij iedereen kon meezingen. Er was veel belangstelling en ook veel Lourdesgangers waren aanwezig. De kerk is feestelijk ingericht; mooie grote en kleine Mariabeelden staan te pronken, zo ook Maria-foto’s, tekeningen en schilderijen. Na de viering was er koffie met wat lekkers en iedereen genoot van het samenzijn. De Mariatentoonstelling is nog tot en met 30 mei te bezichtigen op dinsdag, woensdag en vrijdagmorgen van 9.30 tot 12.00 uur.

 • Lourdesgroep Santpoort op bedevaart

  Posted in Nieuws on mei 04, 2022.

  De Lourdesgroep Santpoort is met in totaal 37 pelgrims en begeleiders van 28 april t/m 3 mei op bedevaart geweest Ton Joosten ging voor de 46ste keer mee naar Lourdes en was reisleider, José Rustemeijer begeleidde de groep als hotelpastor. Het thema was dit jaar "moed". Het werden onvergetelijke dagen voor de pelgrims. Door problemen met het vliegtuig vertrok de groep pas een dag later naar huis. Vroeg in de avond op 4 mei konden de bedevaartgangers eindelijk verwelkomd worden bij de Naaldkerk. Voor een kijkje klik dan (aan de linkerkant) op het kopje "Foto's", dan verschijnt "Fotoalbums" en kunt u onderaan het overzicht wat foto's bekijken.

 • Koninklijke onderscheidingen

  Posted in Nieuws on mei 01, 2022.

  Dinsdag 26 april jl. werden onze parochianen Nanda Ramakers, Evert van Zandvoort en Marie Stoop koninklijk onderscheiden. Zij werden door burgermeester Dales gedecoreerd en mogen zich nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Van harte gefeliciteerd!

 • Pasen

  Posted in Nieuws on apr 22, 2022.

  Het thema van de Paasviering was "Leven in Gods Licht" en er werd voorgegaan door Joske Haver en Riny Scheenaard. We waren samen in het geloof dat Christus, ons licht en voorbeeld, verrezen is in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Kaarsen werden aan eenieder uitgedeeld en het licht werd doorgegeven. Het was een mooie viering over de verrijzenis, die werd afgesloten met het uit volle borst meezingen met het Naaldkoor van het lied "U zij de Glorie".

 • Goede Vrijdag

  Posted in Nieuws on apr 15, 2022.

  De viering van Goede Vrijdag was indrukwekkend mooi met muziek en prachtige teksten. Dit alles onder de bezielende leiding van Joske Haver en Jeannette Meijer. Ria Kruisman bracht live het lied 'Pilatus droom' ten gehore.

 • OLVAB 90 jaar-inzameling Mariabeelden

  Posted in Nieuws on apr 05, 2022.

  OLVAB 90 jaar Oproep voor beschikbaar stellen van Mariabeelden/afbeeldingen/foto’s t.b.v. Mariaviering I.v.m. de viering van het 90-jarig bestaan van onze kerk zal er op zondag 15 mei as. een Mariaviering plaatsvinden. De kerk zal daarvoor feestelijk worden aangekleed met Mariabeelden en foto’s/tekeningen van Maria. Het Naaldkoor zal de viering muzikaal ondersteunen. Dus dat wordt écht een feestje! Een vraag aan eenieder om Mariabeelden/foto’s/tekeningen beschikbaar te willen stellen. Deze kunnen worden ingeleverd van maandag t/m vrijdag tussen 9.30 en 11.30 uur bij het Parochiecentrum tot uiterlijk 12 april,

 • OLVAB 90 jaar-spelen op kerkorgel

  Posted in Nieuws on apr 05, 2022.

  OLVAB 90 jaar Wilt u op het kerkorgel van de Naaldkerk spelen, dan is dit uw kans! I.v.m. de viering van het 90-jarig bestaan van onze kerk worden belangstellenden in de gelegenheid gesteld om op vrijdag 22 april en vrijdag 20 mei een half uur op het kerkorgel te spelen. Eerst is er van 9.30 tot 10.30 uur stilte in de kerk en kunt u een kaarsje opsteken, daarna is er vanaf 10.45 uur gelegenheid om een half uur op het kerkorgel te spelen en te luisteren naar de muziek van het orgel en de organist. Aanmelden via Nanda Ramakers, tel. 06-34025967.

 • foto Naaldkoor

  Posted in Nieuws on apr 04, 2022.

  Er is een nieuwe foto van het Naaldkoor gemaakt door onze hoffotograaf Jaap Schoen. Jammergenoeg konden 6 personen niet aanwezig zijn en daarom wordt er in de loop van dit jaar nogmaals een foto gemaakt.

 • Warm onthaal voor Oekraïense vluchtelingen

  Posted in Nieuws on mrt 24, 2022.

  Woensdag 23 maart jl. zijn de eerste vluchtelingen uit Oekraïne o.l.v. initiatiefneemster Tatjana Kraaijeveld met een bus van Van der Valk (Taxiservice uit Driehuis) in Velsen aangekomen. Deze 45 personen vinden voorlopig onderdak bij twee bungalowparken in Velsen-Zuid. Ze werden warm onthaald door stichting Vluchtelingenwerk, het Rode Kruis en vrijwilligers van de Naaldkerk.

 • Moeder- en kinderkleding inzameling Pieterkerk

  Posted in Nieuws on mrt 21, 2022.

  Het inzamelen van dames- en kinderkleding vindt op maandag 21 maart en dinsdagmorgen 22 maart vanaf 9.30 tot 12.00 uur en dinsdagavond om 19.00 uur plaats in de Pieterkerk te IJmuiden. Ook kinderwagens/wandelwagens/buggies zijn van harte welkom. De goederen zijn bestemd voor de moeders en kinderen die eind van deze week naar gemeente Velsen komen voor onderdak.

 • Ingezamelde spullen naar Oekraïne

  Posted in Nieuws on mrt 20, 2022.

  Vandaag, zondag 20 maart, vertrekt een vrachtwagen vanuit de Naaldkerk met spullen naar de Oekraïne. Op de terugreis worden vluchtelingen meegenomen die onderdak zullen krijgen in de gemeente Velsen. Wij steken een kaars op en bidden voor een veilige heen- en terugreis. Zie foto's: klik (aan de linkerkant) op het kopje "Foto's", dan verschijnt Fotoalbums en kunt u (onderaan aan het overzicht) een kijkje nemen bij het inladen van de bus.

 • OLVAB 90 jaar

  Posted in Nieuws on mrt 19, 2022.

  Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand (De Naaldkerk) is op 27 oktober 2022 jarig en wordt 90 jaar! Dit heugelijke feit willen we natuurlijk vieren. Op zondag 15 mei as. om 10.30 uur zal een Mariaviering plaatsvinden. De kerk zal daarvoor feestelijk worden aangekleed met Mariabeelden en foto’s/tekeningen van Maria en het Naaldkoor zal de viering muzikaal ondersteunen. Dus dat wordt écht een feestje! Een ieder die Mariabeelden/foto’s/afbeeldingen beschikbaar wil stellen kan deze inleveren bij het Parochiecentrum (ingang Frans Netscherlaan) tot uiterlijk 12 april. Op zondag 18 september zal er een feestelijke Eucharistieviering zijn waarin onze bisschop Jan Hendriks zal voorgaan. Deze dag zal een dag van ontmoeting zijn, natuurlijk met koffie, soep en een broodje. Noteer het alvast in uw agenda! In de loop van het jaar zullen nog andere activiteiten plaatsvinden. Wij hopen de feestelijkheden met veel belangstellenden te kunnen vieren.

 • Oproep humaniataire hulp aan Oekraïne

  Posted in Nieuws on mrt 13, 2022.

  T.b.v. hulp voor kinderziekenhuizen, mindervaliden in Oekraïne en vluchtelingen kunt u onderstaande goederen inleveren bij de Naaldkerk, Frans Netscherlaan 12, Santpoort-Noord op zondag 13 maart t/m vrijdag 18 maart, 09.30-12.00 uur en 19.00-20.00 uur: flesvoeding voor baby’s 0-3 maanden oud, 0-6 maanden oud, 6-12 maanden oud; baby ontbijtgranen vanaf 4 maanden, vanaf 6 maanden, vanaf 12 maanden; babymaaltijd en fruithapjes vanaf 8+ maanden; luiers kinderen van 0 - 12 maanden; babydoekjes; sudocrème, babyolie; baby paracetamol zetpil en Panadol Junior Zetpillen 250 mg.; incontinentie materiaal voor mannen en vrouwen (in alle maten); paracetamol, ibuprofen en immuunsysteem versterkende middelen voor kinderen en volwassenen.

 • Naaldkoor bestaat 7 jaar

  Posted in Nieuws on feb 21, 2022.

  Het Naaldkoor is in januari 2015 gestart en bestaat nu 7 jaar. Het is een heel gezellige en sociale club mensen. Enthousiast en kundig dirigente én pianiste is Titia Mijnen-Joosen. Jan Mooij, de pianist, is regelmatig van de partij. Het Naaldkoor zingt één keer in de maand op de 2e of 3e zondag. Wij hopen nog lang met elkaar te mogen vieren én zingen in onze mooie kerk…… Mocht u/jij zin hebben ons koor te versterken, van harte welkom! Informatie via r.kruisman@outlook.com

 • Communieproject is gestart

  Posted in Nieuws on jan 24, 2022.

  Eerste Heilige Communie 2022 Velsen Het Communieproject is van start gegaan op vrijdagmiddag 21 januari 2022 in de parochiezaal van de Engelmunduskerk in Driehuis met 16 Communicanten vanuit Velsen. We werken zoals voorafgaande jaren met het project van Samueladvies “Gods Grootste Geschenk” en met het gelijknamige werkboek o.l.v. Vincent Borgonjen en Riny Scheenaard. De viering van de Eerste Communie zal op 22 mei 2022 plaats vinden in de Engelmunduskerk te Driehuis. We hopen op een mooie en leerzame voorbereidingstijd! Voor vragen over de Eerste Heilige Communie kunt u contact opnemen met Vincent Borgonjen: vjmborgonjen@parochiefranciscus.net

 • Herinneringen in tuin Naaldkerk

  Posted in Nieuws on jan 23, 2022.

  Het is eind januari en er bloeien al planten in de tuin van de Naaldkerk! Twee Helleborussen oftewel kerstrozen tonen hun mooie witte bloemen. De familie Oudendijk gaf de twee planten voor de nieuwe inplant van de kerktuin. Cees is geboren in de Frans Netscherlaan op nummer 9 en in de Naaldkerk gedoopt. Wat een mooi idee dat er nu een herinnering aan hem terug is op zijn oude stek. We zullen de planten koesteren. Dat doen we ook met de Hortensia’s die in het voorjaar van 2021 ingeplant zijn door Hennie van Leerdam-Janson. Triest genoeg zal ze het niet meer meemaken dat ze in 2022 weer bloeien. In de eikenboom dicht bij de ingang van de kerk hangt nu een vogelvoederhuisje met pindakaas. Dit is ter herinnering aan Madelief Eijkelboom, dochtertje van Manon en Richard. Mocht u planten, struiken of andere passende dingen hebben, die u graag als herinnering in de kerktuin wilt plaatsen, laat het weten. We vinden er een plaatsje voor!

 • Fotoserie Naaldkerk

  Posted in Nieuws on jan 12, 2022.

  Er is een fotoserie gemaakt van de Naaldkerk door Paul Donker-Duyvis. Een klik op het kopje "Foto's" en "Fotoalbum" en de serie ziet u bij "2022 foto's Naaldkerk".

 • Groene Naaldkerk

  Posted in Nieuws on dec 07, 2021.

  De Groene Naaldkerk Hier volgt een update over de tuin van de Naaldkerk. Het is heerlijk tuinieren onder de grote bomen en we beleven plezier aan alle nieuwe ontwikkelingen.

 • Terugplaatsing hekje rondom boom Fons

  Posted in Nieuws on jun 16, 2021.

  Het hekje rondom de boom van Fons is weer teruggeplaatst door Jan Oudendijk, Jaap Schoen en Mike Finch. De amber staat weer prachtig met een hufterproof hekje om zich heen.

 • HOOP, gedichtje van Toon Hermans

  Posted in Nieuws on mrt 17, 2020.

  Het is op dit moment anders in de wereld, ook bij ons is het tijd om eventjes stil te staan voor de gezondheid van iedereen, daarom dit kleine gedichtje van Toon Hermans. Elkaar hoop geven is heel makkelijk, het duurt maar eventjes!!!

Wilt u oudere berichten inkijken? Kijk dan in ons nieuwsarchief.