Zonovergoten gezellig Pinkenweekend 8 en 9 oktober 2022

Afgelopen zaterdag 8 oktober en zondag 9 oktober gingen de deuren van de Naaldkerk open voor iedereen uit de omgeving; er was voor elk wat wils voor zowel jong en oud. Zaterdagmorgen om 8.00 uur liepen er al vele vrijwilligers in en rond de kerk om alles klaar te maken. Om 9.00 uur werd de dag geopend door de bijna 90-jarige Ria Dreijer in dit feestelijke jaar dat de Naaldkerk haar 90ste verjaardag viert. Het was ouderwets druk en gezellig. Buiten zorgden 20 kramen voor een prachtige dag en honderden bezoekers. Er waren leuke kraampjes met kaasjes, appels, vintage, sieraden, wijn en wat al niet meer. Het publiek genoot en het zonnetje maakte iedereen blij. Paul Dijkzeul, de Santpoortse boer, die met onteigening wordt bedreigd, was ook aanwezig met een kraam en om zijn protest kracht bij te zetten had hij een paar kalfjes meegebracht. Ook Stal Rutte van Hofstede De Kruidberg, die tevens met onteigening wordt bedreigd, was aanwezig om het verweer kracht bij te zetten.
Er was binnen in de kerk ook veel reuring met een rad van fortuin, cup cakes versieren voor de kinderen en een optreden van musicus en entertainer Pako die hartverwarmende liederen ten gehore bracht; wie wil kon meezingen. De afwisseling met het rad van fortuin was extra gezellig! Daarna was het de beurt aan Dasha van het Mosterdzaadje die met drie leerlingen aanwezig was om met hen dwarsfluit te spelen. Het werd een grandioos optreden. Ondertussen zorgde de catering voor heerlijke koffie of thee met zelfgebakken taart en cake. Ook de soep en de broodjes haring smaakten voortreffelijk.
De goederenveiling die om 13.00 uur startte trok veel bezoekers. Veilingmeester Peter Looij zorgde dat alles keurig aan de man /vrouw werd gebracht. Het werd een reuze gezellige middag.
De loterij aan het eind van de goederenveiling was spannend en de hoofdprijs, een “Romantic hide away” arrangement voor twee personen op Landgoed Duin & Kruidberg te Santpoort, zorgde voor veel hilariteit en werd gewonnen door Engelbert Wigchert. Voor prijzen die nog niet in ontvangst zijn genomen, kunt u contact opnemen met tel.nr. 06-30548718; het betreft lotnummers: 749 (groen) en 764 (groen).
Zondag werd de klaverjas- en bridgedrive onder deskundige leiding van Loes Duineveld druk bezocht. Hier was ook gezelligheid troef!
Mede dankzij de vele winkeliers en ondernemers uit Santpoort en de Velserbroek, die weer prachtige geschenken beschikbaar hadden gesteld en de fantastische inzet van alle vrijwilligers, is er voor het onderhoud van de Naaldkerk ruim € 11.000,-- binnengehaald.
Helaas moeten we op zoek naar een nieuwe veilingmeester, want Peter Looij gaf te kennen dat dit zijn laatste optreden was. Jammer Peter, maar héél hartelijk dank voor je grote inzet tijdens de afgelopen jaren!
Foto's van het Pinkenweekend kunt u zien via "Foto's", "Fotoalbums", naar beneden scrollen en klikken op: "2022-10 89ste Pinkenweekend".


Posted in Nieuws on okt 18, 2022.