Herinneringen in tuin Naaldkerk

Herinneringen in de tuin van de Naaldkerk

Het is eind januari en er bloeien al planten in de tuin van de Naaldkerk! Twee Helleborussen oftewel kerstrozen tonen hun mooie witte bloemen. De familie Oudendijk gaf de twee planten voor de nieuwe inplant van de kerktuin. De planten stonden oorspronkelijk op het graf van Cees Oudendijk (1948 –1979) in Bloemendaal. Het graf ging verplaatst worden en de familie heeft de schitterende, grote planten op de oude plek opgegraven en verdeeld. Twee ervan waren voor de tuin van de kerk.
Cees is geboren in de Frans Netscherlaan op nummer 9. Hij is in de Naaldkerk gedoopt. Tot zijn 10e woonde hij in de straat, toen verhuisde de familie naar de Hoofdstraat 27. Wat een mooi idee dat er nu een herinnering aan hem terug is op zijn oude stek. We zullen de planten koesteren.
Dat doen we ook met de Hortensia’s die in het voorjaar van 2021 ingeplant zijn door Hennie van Leerdam-Janson. Triest genoeg zal ze het niet meer meemaken dat ze in 2022 weer bloeien. We zullen voor de planten zorgen.
In de eikenboom dicht bij de ingang van de kerk hangt nu een vogelvoederhuisje met pindakaas. Dit is ter herinnering aan Madelief Eijkelboom, dochtertje van Manon en Richard.

Mocht u planten, struiken of andere passende dingen hebben, die u graag als herinnering in de kerktuin wilt plaatsen, laat het weten. We vinden er een plaatsje voor!

Nicole SmitPosted in Nieuws on jan 23, 2022.