Jaap van Velzen 12 maart jl. overleden

Jaap van Velzen is geboren in Haarlem op 14 september 1940, heel dicht bij de Kathedrale Basiliek Sint Bavo. Zijn ouders waren godsvruchtige mensen en kleine Jaap is ook opgevoed in die tijd zoals het ook was in een katholiek gezin; elke ochtend naar de kerk, door weer en wind in alle vroegte. Doordeweeks vóór het naar school gaan, eerst naar de Heilige Mis. Jaap is in Santpoort komen wonen, getrouwd met Fransje van Velsen. Jaap en ook zijn vrouw Fransje zijn beiden altijd zeer actief geweest in de Katholieke Gemeenschap van Santpoort-Noord, in verenigingen, in onze parochiekerk en ook op de Katholieke basisschool in Santpoort. Jarenlang heeft Jaap in het bestuur van de Bernard Alfrink School gezeten, in de tijd van de heren Go Terra en Harry Lamers.
Jaap heeft destijds veel werk verzet in de verbeteringen en verbouwingen in de Naaldkerk o.l.v. Pastor Fons Captijn. Met deskundigheid om zaken goed te onderzoeken en actief mee te denken aan veranderingen heeft hij veel bij gedragen aan onze Naaldkerk, ofwel Onze Lieve Vrouw Van Altijddurende Bijstand. Samen met de kosters Cees Rustemeijer, Jaap en Han Schoen en veel vrijwilligers is het gebouw goed onderhouden en nog beschikbaar voor kerkdiensten en overige diensten of concerten.
Jaap heeft de geschiedenis van de kerk, welke in 1932 in gebruik is genomen, uitgebreid beschreven in een document. Jaap is ook jarenlang koorlid geweest van het Naaldkoor en ook daar missen wij hem heel erg, met zijn humor en opmerkingen. Wij wensen veel sterkte toe aan zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.



Posted in Nieuws on apr 07, 2024.