90ste Pinkenweekend

Op zaterdag 14 oktober jl. werd het 90ste Pinkenweekend om 9.00 uur officieel geopend door Pastoor Floris met een mooi woordje en luid klokgelui. De 90-jarige mevrouw Marie Stoop en de bijna 90-jarige mevrouw Gré van Waard knipten het lint door en vervolgens stroomden de bezoekers naar binnen. Zij stortten zich op de vele boeken die keurig waren uitgestald binnen in de vrolijk versierde Naaldkerk. De weergoden waren de kerk gunstig gezind en het was gezellig druk bij de kraampjes met o.a. kaasjes, appels, bloemen, sieraden, tweedehands spulletjes en wat al niet meer. Zo gingen de appels uit de tuin van Anneke Weijers als warme broodjes over de "toonbank". Tevens was er een kraam voor het goede doel: “Santpoort helpt Madras”. Helaas waren de schaapjes van Manus Masteling niet aanwezig i.v.m. de blauwtongziekte. Wij wensen Manus veel sterkte met de gezondheid van zijn schapen en wellicht tot volgend jaar.
's Morgens draaide het Rad van Avontuur o.l.v. John v.d. Berg vrolijk zijn rondjes en werden er veel lootjes verkocht voor de loterij met als hoofdprijs een arrangement voor twee personen op Landgoed Duin & Kruidberg te Santpoort. Gré van Waard trok er op uit om bij omwonenden lootjes te verkopen en twee Rowans van de Scouting verkochten in de Hoofdstraat lootjes aan het winkelend publiek. Veel mensen waren in touw om dit Pinkenweekend tot een succes te maken, Voor de inwendige mens werd goed gezorgd: er was koffie/thee met allerlei cakes en taarten door parochianen zelf gebakken. Maar ook was er soep en broodjes haring. Tussen de rondjes van het Rad door klonk de vrolijke en hartverwarmende muziek van zanger/entertainer Pako. En wat was het ontzettend sfeervol in de kerk! De boeken wisselden snel van eigenaar, evenzo de spulletjes van de curiosa-kraam van Mine met haar zus Joke. Voor de kinderen was het cup cakes versieren een feest en smullen ervan nog fijner. Tevens was er open huis bij Bijna Thuis Huis “De Heideberg” naast de Naaldkerk. Hier werd veelvuldig gebruik van gemaakt. Omstreeks 13.00 uur startte de goederenveiling met Ria Kruisman als nieuwe veilingmeester. Zij is Peter Looij opgevolgd die reeds jarenlang de goederen aan de man/vrouw bracht. Wij zijn Peter veel dank verschuldigd voor zijn grote inzet. Ria onderging haar vuurdoop heel goed en deed het fantastisch! De loterij aan het eind van de middag was spannend. De winnaar van de hoofdprijs (fam. Hof uit Santpoort) was helaas niet aanwezig, maar kon de volgende dag zeer verheugd de prijs in ontvangst nemen. Eén prijs van de loterij wacht nog op een nieuwe eigenaar, te weten lotnummer 188 (wit). Prijs kunt u ophalen via tel. 06-30548718. De EHBO gaf wederom acte de présence, waarvoor onze hartelijke dank.
Op zondag 15 oktober was er om 10.30 uur een mooie meditatieve viering met prachtige muziek en verhalen, verzorgd door Jeannette Meijer en Cilia Schoen. ‘s Middags startte de klaverjas- en bridgedrive met bijna 100 deelnemers onder deskundige leiding van Loes Duineveld. Het was een drukte van belang in de Naaldkerk, maar wat was het reuze gezellig! Het werd een prachtig Pinkenweekend met een fantastische opbrengst van ruim € 12.000,-- (bruto). Het geld zal worden besteed aan onderhoud van de Naaldkerk. Dit geslaagde Pinkenweekend was echter niet mogelijk geweest zonder de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers en de schenkingen van ondernemers/winkeliers uit Santpoort en Velserbroek.Posted in Nieuws on okt 21, 2023.