Nieuwsarchief

 • Pinkenweekend 14 en 15 oktober

  Posted in Archief on okt 07, 2023.

  Aankomend weekend wordt van 9.00 tot 14.00 uur rond de Naaldkerk in Santpoort de traditionele markt gehouden. Het pinkencomité van de Naaldkerk organiseert het pinkenweekend voor de 90ste keer. Om 9.00 uur zal de markt officieel worden geopend. Rond de Naaldkerk worden kramen neergezet met onder andere bloemen, boeken, fruit, kaasjes, sieraden en wat al niet meer. Binnen in de Naaldkerk is er een boekenmarkt, curiosa op de tafel van Mine, rad van avontuur, cup cakes versieren door kinderen en een fantastisch optreden van Pako, de zanger/entertainer, die prachtige liedjes ten gehore zal brengen. KOMT DAT ZIEN,HOREN, PROEVEN, KOPEN EN EEN GOKJE WAGEN……… Ook is er een grote loterij met als hoofdprijs een arrangement voor twee personen op Landgoed Duin & Kruidberg. Omstreeks 13.00 uur start de goederenveiling. En natuurlijk is er koffie/thee met zelfgebakken taart en cake, overheerlijke soep en broodjes haring. Tevens kunnen op deze zaterdag belangstellenden van 10.00 tot 13.00 uur een bezoek brengen aan hospice De Heideberg. En op zondag 15 oktober is er na de meditatieve viering van 10.30 uur tijd voor een heel andere ontspanning, te weten een klaverjas- en bridgedrive om 13.00 uur onder deskundige leiding van Loes Duineveld. U kunt zich hiervoor nog opgeven via loesduineveld@hotmail.com of tel. 06-27072434. De opbrengst van het pinkenweekend wordt besteed aan het onderhoud van de kerk. Zie voor alle informatie: www.olvab.nl

 • Kijkje in de Dorpskerk 7 september as.

  Posted in Archief on sep 05, 2023.

  Donderdag 20 april jl. kwamen mensen van de Dorpskerk een bezoekje brengen aan onze Naaldkerk. Op interessante en humoristische wijze vertelde Engelbert Wigchert de bezoekers over het ontstaan van onze kerk. Het was een interessant en fijn samenzijn die een vervolging krijgt in de Dorpskerk op 7 september van 10.30 uur tot 12.00 uur. Mensen van de Naaldkerk zijn dan van harte welkom om te luisteren wat Henk Reefhuis heeft te vertellen over de Dorpskerk. VAN HARTE AANBEVOLEN !!

 • Rondje om de kerk tijdens Dorpsfeest

  Posted in Archief on aug 31, 2023.

  Wat viel er véél regen tijdens het Dorpsfeest en vooral op woensdag 2 augustus. In verband met het slechte weer werd de wielerronde afgelast. De hardloopwedstrijd ging gelukkig wel door. Er was natuurlijk veel minder publiek, het waaide héél hard. De kraam was zelfs geschoord om het tegen wegwaaien te behoeden. Maar tóch was het gezellig bij de kraam van de Naaldkerk. De koffie/thee met taart of cake smaakte heerlijk en ook de broodjes haring of ham/kaas hapten toch lekker weg. Opeens werden we, ná het hardlopen, verrast door een enorme plensbui die al het publiek wegjoeg. Gelukkig kon men schuilen in de kerk, daarna was het inpakken en wegwezen. U zult begrijpen dat de opbrengst van de kraam veel minder was dan vorig jaar. Volgend jaar beter.

 • Santpoort Mediteert tijdens Dorpsfeest

  Posted in Archief on aug 01, 2023.

  Tijdens het Dorpsfeest met zijn vele evenementen was er op dinsdagmorgen 1 augustus een moment van stilte en bezinning in de Naaldkerk tijdens "Santpoort Mediteert". Mark Metselaar, José Rustemeijer, Louise Snoek, Nanda Ramakers en Jeannette Meijer hadden een mooie bijeenkomst voorbereid. Door middel van prachtige teksten, kaarsjes, muziek en een fijne meditatie door Mark kon een ieder tot rust komen, Het thema van het Dorpsfeest was "Blik voor elkaar", waarbij saamhorigheid een grote rol speelt. Het thema van "Santpoort Mediteert" was "een blik naar binnen".

 • Kraam Naaldkerk tijdens hardloop-wielerronde

  Posted in Archief on jul 28, 2023.

  Genieten tijdens de hardloopwedstrijd en wielerronde op woensdag 2 augustus bij de Naaldkerk in Santpoort. Zonder hapjes en drankjes geen Santpoorts Dorpsfeest. Welhaast vanzelfsprekend is er op woensdag 2 augustus ook bij de hardloop- en wielerronde, die onderdeel uitmaken van het dorpsfeestprogramma, volop aandacht voor het consumptieve randgebeuren. De jeugd bij de jeugdloop en de “oudere” atleten bij de “7 van Santpoort” lopen zich tijdens het hardloopspektakel in het zweet en de dames puntenkoers en de mannen bij de wielerronde van Santpoort strijden rond de kerk voor een glorieuze overwinning. Gedurende deze activiteiten staan vrijwilligers/sters van de Naaldkerk in Santpoort-Noord klaar om de lekkere trek van toeschouwers te stillen en hun dorst te lessen. Dit vindt net als voorgaande jaren plaats vanaf 17.00 uur achter de toonbank van een niet te missen kraam. Bezoekers van het traditionele dorpsfeest kunnen voor een aantrekkelijke prijs haring, koffie, thee, koek, gebak, broodje kaas of ham kopen. De totaalopbrengst van de verkoop wordt gebruikt als handgeld voor het pinkenweekend wat gehouden zal worden op zaterdag en zondag 14 en 15 oktober. De kraam bij de Naaldkerk is te vinden bij de hoofdingang.

 • 90ste keer Pinkenweekend

  Posted in Archief on jul 05, 2023.

  Het traditionele pinkenweekend zal op zaterdag 14 en zondag 15 oktober voor de 90ste keer plaatsvinden en staat de Naaldkerk wederom bol van activiteiten. Buiten vindt u kraampjes met bloemen, boeken, fruit, kaas, curiosa en allerlei leuke nieuwe en tweedehands spulletjes. Een kraam is te huur via email: kraam@olvab.nl Binnen in de kerk is er o.a. een boekenmarkt, rad van avontuur, loterij en kinderen kunnen cup cakes versieren. Zanger/entertainer PAKO zal de sfeer verhogen met zijn prachtige liedjes. Natuurlijk wordt er ook aan het inwendige van de mens gedacht en is er ’s middags een goederenveiling, ditmaal met een nieuwe veilingmeester. Op zondag wordt een gezellige klaverjas- en bridgemiddag georganiseerd en is de deskundige leiding weer in handen van Loes Duineveld. Aanmelden kan via tel. nr. 06-27072434 of email: loesduineveld@hotmail.com. De opbrengst van het pinkenweekend is voor onderhoud van de Naaldkerk. Boeken voor de boekenmarkt kunnen worden ingeleverd op donderdag 21 en 28 september en 5 oktober tussen 19.00 en 20.00 uur bij de zijdeur van de kerk. Let op: Op woensdag in de feestweek zal tijdens het hardlopen/wielrennen weer een kraam staan vóór de Naaldkerk. Hier zal heerlijke koffie/thee, taart, cake en broodjes haring, ham en kaas te koop zijn. Leuk als eenieder even langskomt bij de kraam.

 • Vraag vanuit Vluchtelingenwerk Velsen

  Posted in Archief on jun 18, 2023.

  Vraag vanuit Vluchtelingenwerk Velsen: Er is dringend behoefte aan handdoeken, beddengoed en kleding voor jongens. meisjes, mannen en vrouwen. Beddengoed: lakens en hoezen kussenslopen en dekbedden. Meisjes- en Jongenskleding vanaf maat 116 tot 172. Herenkleding voor alle leeftijden, maat m en l. Vrouwenkleding voor alle leeftijden, maat s en m. U kunt deze artikelen vanaf maandag 19 juni tot woensdag 28 juni elke morgen van 9.30 uur tot 11.30 uur langs brengen bij Parochiecentrum Fransciscus Parochie, locatie Naaldkerk, Frans Netscherlaan 12, 2071AZ Santpoort Noord. Informatie: 023-5378731, alleen in de ochtend kunt u bellen van 9.30 tot 12.00 uur. Els de Leeuw en Nanda Ramakers

 • Zondag 11 juni Eucharistieviering met Pastoor Floris

  Posted in Archief on jun 06, 2023.

  Zondag 11 juni a.s. is er om 10.30 uur in de Naaldkerk een Eucharistieviering met Pastoor Floris Bunschoten. Komt allen! Ons prachtige Naaldkoor verzorgt de gezangen.

 • Pinkenweekend 14 en 15 oktober 2023

  Posted in Archief on jun 06, 2023.

  De tijd gaat snel en voor je het weet staat het Pinkenweekend 2023 al weer voor de deur; deze zal plaatsvinden in het 2e weekend van oktober. Zaterdag 14 oktober vindt de pinkenveiling/goederenveiling plaats en zijn er kraampjes te huur die vóór de Naaldkerk zullen worden opgesteld. Zondag 15 oktober wordt gestart met een feestelijke viering en 's middags is er klaverjassen en bridgen in de kerk. Het programma moet nog worden uitgewerkt, dus nadere berichtgeving hierover volgt nog. Wel is het mogelijk om alvast een kraam te huren. Voor informatie over kraamverhuur kunt u contact opnemen met Job Schoorl, tel. 06-10891029 óf met Joke van Baekel, tel. 06-30548718.

 • Concert Brassband Felisons Brass met het Naaldkoor

  Posted in Archief on apr 17, 2023.

  Tijdens een concert in onze Naaldkerk op zondag 16 april jl. trad Brassband Felisons Brass uit Velsen-Noord op met ons Naaldkoor. Er werden mooie liederen ten gehore gebracht die prachtig ten uitvoer werden gebracht. De akoestiek van onze kerk leent zich daar geweldig voor.