Nieuwsarchief

 • KIJKJE IN DE KERK

  Posted in Archief on feb 13, 2023.

  Wij als locatieteam van de OLVAB hebben de banden met de Dorpskerk weer aangehaald zoals we dat voor corona hadden opgebouwd. We gaan o.a. als Naaldkoor weer een keer zingen in het mooie kerkje. Ook gaan we een kijkje nemen in elkaars kerk, waarbij iedereen is uitgenodigd. Op donderdag 20 april in de Naaldkerk, waar Engelbert Wighert tijdens de rondleiding zal vertellen. En op donderdag 7 september zal Henk Reefhuis vertellen in de Dorpskerk. Beide dagen van 10.30 uur tot 12.00 uur. U bent van harte welkom. Laat het wel even aan ons weten: 023-5378731.

 • Eucharistieviering 2e en 4e zondag van de maand

  Posted in Archief on feb 13, 2023.

  Met ingang van 1 maart a.s. zal onze kerk slechts op 2 donderdagen per maand een eucharistieviering hebben en wel op de 2e en 4e donderdag in de benedenzaal. Dit is het beleid van het bestuur.

 • Santpoort Mediteert 16 januari a.s.

  Posted in Archief on jan 11, 2023.

  Santpoort Mediteert: “Met jouw mooiste Mantra, het nieuwe jaar door.” Maandag 16 januari a.s. is er om 19.30 uur weer een ‘Santpoort Mediteert’ (deur open vanaf 19.00 uur). José Rustemeijer, Nanda Ramakers, Jeannette Meijer en Louise Snoek nodigen je van harte uit in de Naaldkerk voor deze avond met muziek en inspirerende teksten: Een moment van bezinning en nieuwe inspiratie. Het thema van deze keer is: “Met jouw mooiste Mantra, het nieuwe jaar door.” Voor het eerst is er live-muziek. Gitarist Wim Roodt zal het zingen van mantra’s en bhajans begeleiden. Mark Metselaar zal een bijdrage leveren in de vorm van een geleide-meditatie en diep ontspannende ademhaling. U bent van harte welkom. Deelname is gratis.

 • Herdenkingsdienst emeritus-paus Benedictus XVI

  Posted in Archief on jan 03, 2023.

  Naar aanleiding van het overlijden van emeritus-paus Benedictus XVI vindt een herdenkingsdienst plaats in de Nicolaasbasiliek in Amsterdam. Iedereen is welkom om de vorige paus samen te gedenken op woensdag 4 januari om 19.30 uur. Mgr. J. Hendriks, bisschop van Haarlem-Amsterdam, zal voorgaan in deze herdenking, samen met militair ordinarius mgr. E. de Jong uit Roermond. De koorzang wordt verzorgd door de Capella Nicolai uit de Amsterdamse basiliek, o.l.v. muziekdirecteur Giles Brightwell. Enkele zangers uit het koor hebben persoonlijke herinneringen aan de overleden paus, voor wie zij enkele jaren terug een privé-concert verzorgden in het Vaticaan. In de basiliek is gelegenheid om een condoleanceregister te tekenen dat later aan de pauselijke nuntius mgr. dr. Paul Tschang In Nam zal worden overhandigd. De basiliek is van maandag t/m zaterdag geopend tussen 12.00 uur en 15.00 uur. De mis is ook via Youtube te volgen: Herdenkingsdienst voor paus emeritus Benedictus XVI - YouTube

 • kerststal klaar voor het kerstfeest

  Posted in Archief on dec 21, 2022.

  Door Jaap van Velzen, Jaap Schoen en Jan Oudendijk is er veel werk verricht. Ze hebben de kerststal weer opgetuigd, de kerstbomen een plekje gegeven zodat de stal kon pronken vóór in de kerk. Kinderen en andere bezoekers konden Kindje Jezus bewonderen. De kerk zag er feestelijk uit en nu kon het kerstfeest gevierd worden. Op kerstavond was er een mooie viering met het Naaldkoor dat de sterren van de hemel zong. Het was hartverwarmend. Op Eerste Kerstdag was er "Kindje Wiegen" waarbij kinderen werden begeleid in het kerstspel door Vera Hamburg en Cilea Schoen en werd er een levende kerststal gecreëerd. Het was een prachtige kerstfeest.

 • Prachtig Kerststolconcert

  Posted in Archief on dec 20, 2022.

  Zondag 18 december was een koude winterdag met spekgladde wegen; tóch was er een aantal mensen die het er op waagden om naar het kerststolconcert in de Naaldkerk te komen. Er werden plaids uitgedeeld om warm te blijven. Het optreden van het het Naaldkoor, zangeres Monique Böhm en harpiste Asun Romero was hartverwarmend (fijn hoor, met deze winterse temeraturen). Het Naaldkoor onder leiding van Titia zette haar beste beentje voor en zong prachtige kerstliederen. Het gastoptreden van zangeres Monique Böhm was hoogstaand en ook het optreden van Asun op de harp was ontzettend mooi. Het was genieten in de kerk. Bij de koffie werd er heerlijke kerststol geserveerd en bij de drankjes werd er getrakteerd op bitterballen. Na afloop kreeg een ieder een lekkere mandarijn mee naar huis. Jammer was het dat er door de spekgladde wegen niet meer mensen in staat waren om het kerststolconcert te bezoeken.

 • Kerststolconcert Naaldkerk 18 december om 12.00 uur

  Posted in Archief on dec 11, 2022.

  Zondag 12.00 uur begint het kerststolconcert ná de viering met het Naaldkoor en koffie/thee met kerststol. Voor een hapje/drankje wordt in de pauze gezorgd. Het Naaldkoor zingt, Asun speelt een liedje op de harp én Monique Böhm zingt zowel voor als na de pauze twee prachtige liederen. Kippenvel! U BENT VAN HARTE WELKOM.

 • Concert NAALDKOOR-SOLI Klein Orkest

  Posted in Archief on nov 01, 2022.

  Op zondag 30 oktober jl. hebben vele mensen in een goed gevulde Naaldkerk te Santpoort kunnen genieten van een muzikale middag. In verband met de afsluiting van de feestelijkheden rondom het 90-jarig bestaan van de Naaldkerk brachten het Naaldkoor met Soli Klein Orkest hartverwarmende liederen ten gehore. Voor de pauze zong het Naaldkoor onder leiding van Titia Mijnen o.a. “Song of Peace” en “Zing, vecht, huil, bid” van Ramses Shaffi. Het publiek genoot van de muziek, ambiance, en in de pauze ook van de drankjes, advocaat met slagroom en de bitterballen. Na de pauze was het de beurt aan Soli Klein Orkest met nummers zoals “Meet the Flinstones” en “Fame” onder leiding van dirigent Henk Veldt. Vervolgens was er een gezamenlijk optreden van het Naaldkoor mét Soli wat prachtige vertolkingen opleverde van “This World”, “Annie’s Song” en “Terug naar de Kust”. Het was een fantastische muzikale middag die zéker voor herhaling vatbaar is.

 • Concert Naaldkoor-Soli klein orkest 30 oktober

  Posted in Archief on okt 20, 2022.

  Zondag 30 oktober a.s. kunt u een feestelijke én muzikale middag beleven in verband met de viering van 90 jaar Naaldkerk. Vanaf 13.30 uur kunt u genieten van een afwisselend programma door het Naaldkoor én het SOLI klein orkest. In het voorjaar, medio april, hebben we reeds kunnen genieten van een sfeervolle Mariatentoonstelling in de Naaldkerk, waar veel belangstelling voor was. Op 15 mei volgde de Mariaviering waarbij vele Lourdesgangers aanwezig waren. Op 18 september zat de kerk bomvol bij de feestelijke eredienst met onze bisschop Jan Hendriks als hoofdcelebrant. De feestmiddag was een groot succes met een verhalenbingo over de kerk, zangeres Anita Sanders, lunch én buurtborrel. Met het concert sluiten we tot volle tevredenheid de viering van het 90-jarig bestaan van onze Naaldkerk oftewel Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand af. De toegang van het concert is gratis en na afloop is er een collecte. U bent van harte welkom!

 • Loterij Pinkenveiling

  Posted in Archief on okt 18, 2022.

  De loterij aan het eind van de goederenveiling was spannend en de hoofdprijs, een “Romantic hide away” arrangement voor twee personen op Landgoed Duin & Kruidberg te Santpoort, zorgde voor veel hilariteit en werd gewonnen door Engelbert Wigchert. Voor prijzen die nog niet in ontvangst zijn genomen kunt u contact opnemen met tel.nr. 06-30548718; het betreft lotnummers: 275 (wit), 749 (groen) en 764 (groen).