Nieuwsarchief

 • Concert Naaldkoor-Soli klein orkest 30 oktober

  Posted in Archief on okt 20, 2022.

  Zondag 30 oktober a.s. kunt u een feestelijke én muzikale middag beleven in verband met de viering van 90 jaar Naaldkerk. Vanaf 13.30 uur kunt u genieten van een afwisselend programma door het Naaldkoor én het SOLI klein orkest. In het voorjaar, medio april, hebben we reeds kunnen genieten van een sfeervolle Mariatentoonstelling in de Naaldkerk, waar veel belangstelling voor was. Op 15 mei volgde de Mariaviering waarbij vele Lourdesgangers aanwezig waren. Op 18 september zat de kerk bomvol bij de feestelijke eredienst met onze bisschop Jan Hendriks als hoofdcelebrant. De feestmiddag was een groot succes met een verhalenbingo over de kerk, zangeres Anita Sanders, lunch én buurtborrel. Met het concert sluiten we tot volle tevredenheid de viering van het 90-jarig bestaan van onze Naaldkerk oftewel Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand af. De toegang van het concert is gratis en na afloop is er een collecte. U bent van harte welkom!

 • Pinkenweekend 8 en 9 oktober

  Posted in Archief on okt 02, 2022.

  Het 89ste Pinkenweekend 2022 . Het Pinkencomité is al weer druk bezig geweest met de voorbereiding van het 89ste Pinkenweekend. De Naaldkerk zal zaterdag 8 oktober en zondag 9 oktober de deuren openen voor iedereen uit de omgeving. Op zaterdag om 9.00 uur zal de start zijn en zullen buiten kraampjes staan met boeken, kaasjes, fruit, bloemen, vintage en wat al niet meer. Er is een boekenmarkt, curiosa, rad van avontuur, loterij en in de middag de goederenveiling waar spullen per opbod verkocht worden. Deze goederen zijn ter beschikking gesteld door vele winkeliers en ondernemers van Santpoort-Noord en Velserbroek. Kinderen kunnen 's morgens cupcakes versieren. Tevens zal er om circa 11.00 uur een muzikaal intermezzo zijn met Pako (musicus en entertainer) en tussen 12.15 en 13.00 uur zullen drie kinderen, die les krijgen van Dasha Beltuikova in het Mosterdzaadje, muziek ten gehore brengen met hun dwarsfluit. Zondag 9 oktober is er om 10.,30 uur een viering met medewerking van het Naaldkoor en is er in de middag een klaverjas- en bridgedrive. We hopen dat het een mooi en gezellig weekend wordt. Komt allen. U bent van harte welkom. De opbrengst wordt besteed aan het onderhoud van de Naaldkerk.

 • Optreden Anita Sanders

  Posted in Archief on sep 01, 2022.

  Zondag 2 september treedt zangeres Anita Sanders op in de Naaldkerk om 14.00 uur met een eerbetoon aan Eva Cassidy & George Michael, met op harp: Annelies Kole, gitaar en arrangementen: Hans van Gelderen. Toegang: € 12,50. U bent van harte welkom.

 • Huur een marktkraam

  Posted in Archief on aug 08, 2022.

  Huur een marktkraam bij de Naaldkerk tijdens de jaarlijkse markt op 8 oktober 2022 In het kader van het Pinkenweekend 2022 wordt op zaterdag 8 oktober van 09.00 tot 14.00 uur rond de Naaldkerk de jaarlijkse markt gehouden. Voor deze jaarlijkse markt zijn marktkramen te huur; rond de kerk worden ongeveer twintig extra kramen neergezet. De huur voor deze kramen bedraagt € 30,-- (dit is inclusief € 10,-- borg). Het Pinkencomité van de Naaldkerk organiseert het Pinkenweekend op 8 en 9 oktober voor de 89ste keer. Bij de speciale 'kerkkramen' en de gehele boekenmarkt komt de opbrengst rechtstreeks ten goede aan het onderhoud van het kerkgebouw. Er blijft altijd geld nodig om de kerk in goede staat te behouden voor de komende jaren. Wie belangstelling voor een kraam heeft, kan zijn of haar naam, adres en telefoonnummer doorgeven via het email-adres kraam@olvab.nl (geef daarbij aan wat je wilt gaan verkopen) of door te bellen met Job Schoorl, tel. 06-10891029.

 • Dorpsfeest met meditatie en haring happen

  Posted in Archief on aug 07, 2022.

  Tijdens het Dorpsfeest was er op dinsdagmorgen "Heel Santpoort mediteert" in de Naaldkerk, als rustpunt tijdens een drukke week met kermis en allerlei evenementen. Ongeveer 70 mensen bezochten deze ochtend met prachtige teksten, muziek en meditatie. Het thema was "Hou je hoofd koel, je hart warm, je handen bezig". De ochtend werd begeleid door José Rustemeijer, Jeannette Meijer en Mark Metselaar, die de geleide meditatie deed. Op woensdag was er een gezellige drukte rondom de Naaldkerk terwijl atleten zich in het zweet liepen en wielrenden tijdens het rondje rond de kerk. Voor een aantrekkelijke prijs was er koffie/thee al dan niet met cake, appeltaart, boterkoek, zo ook broodjes haring, ham en kaas. De totaalopbrengst wordt gebruikt als handgeld tijdens de komende pinkenveiling.

 • Feestelijke Eucharistieviering OLVAB 90 jaar

  Posted in Archief on jul 24, 2022.

  Op zondag 18 september wordt het 90-jarig bestaan van "Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand" gevierd met om 10.30 uur een feestelijke Eucharistieviering waarin onze bisschop Jan Hendriks zal voorgaan. De viering wordt opgeluisterd door het Naaldkoor. Deze dag zal een dag van ontmoeting zijn, natuurlijk met koffie/thee, soep en een broodje. Er is een muzikaal intermezzo met zangeres Anita Sanders waarbij je je favoriete lied kunt aanvragen, die zij dan ten gehore zal brengen (meezingen mag). Voor de liefhebbers is er een bingo. We sluiten de dag af met een buurtborrel voor omwonenden bij mooi weer in de tuin. De kinderen kunnen dan stoeptekenen. We hopen deze dag met veel belangstellenden te kunnen vieren.

 • Radboudgroep op kamp

  Posted in Archief on jul 19, 2022.

  Zaterdag 16 juli jl. vertrok scoutinggroep Radboud voor een gezamenlijk kamp naar Nistelrode in Noord-Brabant. Bevers, welpen, kabouters en gidsen met hun leiding werden eerst in een volle Naaldkerk toegesproken door voorzitter Paul Hille en vertrouwenspersoon José Rustemeijer. Daarna werden ze uitgewuifd door vaders, moeders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden. Zaterdagnacht vertrokken de sherpa’s van de Radboudgroep voor hun expeditie naar Slovenië en de rowans naar Albanië. We wensen alle scouts een supergaaf kamp en expeditie en een behouden thuiskomst. Inmddels is de scouting gezond en wel terug uit Nistelrode en ze hebben genoten van een fantastisch "superhelden" kamp.

 • Voortgang programma 90 jaar OLVAB

  Posted in Archief on jul 05, 2022.

  Feestelijkheden i.v.m. OLVAB 90 jaar. De Mariatentoonstelling en Mariaviering op 15 mei jl. was een geweldig succes. De kerk was feestelijk versierd en prachtige Mariabeelden en beeldjes, schilderijen en tekeningen vielen te bewonderen. Het Naaldkoor heeft mooie liederen ten gehore gebracht en de koffie met lekkers daarna bracht weer veel gezelligheid. Op dit moment is de feestcommissie druk bezig met de voorbereiding van de feestelijke eucharistieviering op 18 september en het concert met Soli (klein orkest) en het Naaldkoor op zondagmiddag 30 oktober. Nieuws hierover hoort u binnenkort.

 • Hemelvaartsdag-Eucharistieviering

  Posted in Archief on mei 24, 2022.

  Donderdag 26 mei is het Hemelvaartsdag en is er om 10.00 uur een Eucharistieviering in de Naaldkerk.

 • Lourdesgroep Santpoort op bedevaart

  Posted in Archief on mei 04, 2022.

  De Lourdesgroep Santpoort is met in totaal 37 pelgrims en begeleiders van 28 april t/m 3 mei op bedevaart geweest Ton Joosten ging voor de 46ste keer mee naar Lourdes en was reisleider, José Rustemeijer begeleidde de groep als hotelpastor. Het thema was dit jaar "moed". Het werden onvergetelijke dagen voor de pelgrims. Door problemen met het vliegtuig vertrok de groep pas een dag later naar huis. Vroeg in de avond op 4 mei konden de bedevaartgangers eindelijk verwelkomd worden bij de Naaldkerk. Voor een kijkje klik dan (aan de linkerkant) op het kopje "Foto's", dan verschijnt "Fotoalbums" en kunt u onderaan het overzicht wat foto's bekijken.