Nieuwsarchief

 • Lourdes en Maria tentoonstelling Engelmunduskerk

  Posted in Archief on mei 28, 2024.

  Op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei 2024 bent u 's middags van harte welkom om de Lourdes en Maria tentoonstelling in de St. Engelmunduskerk te Driehuis te bezichtigen. Zaterdag 1 juni is deze prachtige tentoonstelling te bewonderen van 14.00 tot 17.00 uur. En zondag 2 juni nog van 12.00 tot 15.00 uur. Van harte aanbevolen.

 • Vrijwilligersmiddag 22 juni a.s.

  Posted in Archief on mei 21, 2024.

  Tijd voor een feestje! Alle vrijwilligers van de Naaldkerk zijn van harte uitgenodigd voor een INSPIRATIE-middag op zaterdag 22 juni 2024. Het feestelijke programma ziet er als volgt uit: om 16.00 uur is de ontvangst met een drankje en vervolgens is er een welkom door Pastoor Floris. Daarna is er tijd voor POST-IT (we houden nog even geheim wat dit inhoudt) en dan is het hoogste tijd voor muziek door middel van een MUZIKALE BINGO. Om ongeveer 17.45 uur gaan we door met POST-IT met Floris en Engelbert en kunnen we de stembanden laten trillen door middel van MEEZING-liedjes. Omstreeks 18.00 uur sluiten we de inspiratiemiddag af met een buffet. Iedere vrijwilliger heeft inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen en wij hopen op een grote gezellige opkomst. U kunt zich tot uiterlijk 8 juni opgeven via het strookje onderaan de uitnodiging of via de mail naar naaldkerk@parochiefranciscus.net Hopelijk tot dan! Feestcommissie: Asun, Engelbert, Nanda, Ria, Joke

 • Concert Harmonieorkest Soli - Kon. Harmonie Cecilia

  Posted in Archief on apr 09, 2024.

  VERRASSENDE ONTMOETINGEN Op zaterdag 13 april wordt een concert gegeven door het Harmonieorkest van Soli uit Velsen, gezamenlijk met de Koninklijke Harmonie Cecilia uit Princenhage. Een aantal prachtige werken voor harmonieorkest zullen worden uitgevoerd; onder andere Monuments of the Netherlands van Louis Andriessen door Harmonie Cecilia en Between the two Rivers van Philip Sparke door Harmonie Soli Driehuis. Het concert vindt plaats in de Naaldkerk. Aanvangstijd: 20.00 uur; kerk open om 19.30 uur. Entree € 5,00. U bent van harte welkom. Wij verheugen ons op uw komst!

 • Koperpoetsen in aanloop naar Pasen

  Posted in Archief on mrt 28, 2024.

  Tijdens de afgelopen weken in maart werd het koper in de Naaldkerk weer flink opgepoetst. Onder de bezielende leiding van Mine Bonekamp stralen de kandelaren, schalen en “waterkan om te zegenen” weer iedereen tegemoet in afwachting van Pasen. Vrijdag 29 maart is om 15.00 uur de Kruisweg en Eerste Paasdag is er om 10.30 uur de Paasviering (woord- en gebedsviering) met medewerking van het Naaldkoor. U bent van harte welkom.

 • Contrabasconcert 7 april in Naaldkerk

  Posted in Archief on mrt 12, 2024.

  Zondag 7 april 2024 om 15:00 uur concert in de Naaldkerk met medewerking van Nicholas Schwartz, contrabas en het Heemsteeds Philharmonisch Orkest o.l.v. Dick Verhoef. Programma: Dmitri Sjostakovitsj: Ouverture op Russische en Kirgizische volksmelodieën, op. 115 Serge Koussevitzky: Concert voor contrabas, op. 3 Dmitri Sjostakovitsj: Symfonie nr. 9, op. 70. Kaarten á € 17,50 verkrijgbaar via www.hpho.nl

 • Pinkenweekend 14 en 15 oktober

  Posted in Archief on okt 07, 2023.

  Aankomend weekend wordt van 9.00 tot 14.00 uur rond de Naaldkerk in Santpoort de traditionele markt gehouden. Het pinkencomité van de Naaldkerk organiseert het pinkenweekend voor de 90ste keer. Om 9.00 uur zal de markt officieel worden geopend. Rond de Naaldkerk worden kramen neergezet met onder andere bloemen, boeken, fruit, kaasjes, sieraden en wat al niet meer. Binnen in de Naaldkerk is er een boekenmarkt, curiosa op de tafel van Mine, rad van avontuur, cup cakes versieren door kinderen en een fantastisch optreden van Pako, de zanger/entertainer, die prachtige liedjes ten gehore zal brengen. KOMT DAT ZIEN,HOREN, PROEVEN, KOPEN EN EEN GOKJE WAGEN……… Ook is er een grote loterij met als hoofdprijs een arrangement voor twee personen op Landgoed Duin & Kruidberg. Omstreeks 13.00 uur start de goederenveiling. En natuurlijk is er koffie/thee met zelfgebakken taart en cake, overheerlijke soep en broodjes haring. Tevens kunnen op deze zaterdag belangstellenden van 10.00 tot 13.00 uur een bezoek brengen aan hospice De Heideberg. En op zondag 15 oktober is er na de meditatieve viering van 10.30 uur tijd voor een heel andere ontspanning, te weten een klaverjas- en bridgedrive om 13.00 uur onder deskundige leiding van Loes Duineveld. U kunt zich hiervoor nog opgeven via loesduineveld@hotmail.com of tel. 06-27072434. De opbrengst van het pinkenweekend wordt besteed aan het onderhoud van de kerk. Zie voor alle informatie: www.olvab.nl

 • Kijkje in de Dorpskerk 7 september as.

  Posted in Archief on sep 05, 2023.

  Donderdag 20 april jl. kwamen mensen van de Dorpskerk een bezoekje brengen aan onze Naaldkerk. Op interessante en humoristische wijze vertelde Engelbert Wigchert de bezoekers over het ontstaan van onze kerk. Het was een interessant en fijn samenzijn die een vervolging krijgt in de Dorpskerk op 7 september van 10.30 uur tot 12.00 uur. Mensen van de Naaldkerk zijn dan van harte welkom om te luisteren wat Henk Reefhuis heeft te vertellen over de Dorpskerk. VAN HARTE AANBEVOLEN !!

 • Rondje om de kerk tijdens Dorpsfeest

  Posted in Archief on aug 31, 2023.

  Wat viel er véél regen tijdens het Dorpsfeest en vooral op woensdag 2 augustus. In verband met het slechte weer werd de wielerronde afgelast. De hardloopwedstrijd ging gelukkig wel door. Er was natuurlijk veel minder publiek, het waaide héél hard. De kraam was zelfs geschoord om het tegen wegwaaien te behoeden. Maar tóch was het gezellig bij de kraam van de Naaldkerk. De koffie/thee met taart of cake smaakte heerlijk en ook de broodjes haring of ham/kaas hapten toch lekker weg. Opeens werden we, ná het hardlopen, verrast door een enorme plensbui die al het publiek wegjoeg. Gelukkig kon men schuilen in de kerk, daarna was het inpakken en wegwezen. U zult begrijpen dat de opbrengst van de kraam veel minder was dan vorig jaar. Volgend jaar beter.

 • Santpoort Mediteert tijdens Dorpsfeest

  Posted in Archief on aug 01, 2023.

  Tijdens het Dorpsfeest met zijn vele evenementen was er op dinsdagmorgen 1 augustus een moment van stilte en bezinning in de Naaldkerk tijdens "Santpoort Mediteert". Mark Metselaar, José Rustemeijer, Louise Snoek, Nanda Ramakers en Jeannette Meijer hadden een mooie bijeenkomst voorbereid. Door middel van prachtige teksten, kaarsjes, muziek en een fijne meditatie door Mark kon een ieder tot rust komen, Het thema van het Dorpsfeest was "Blik voor elkaar", waarbij saamhorigheid een grote rol speelt. Het thema van "Santpoort Mediteert" was "een blik naar binnen".

 • Kraam Naaldkerk tijdens hardloop-wielerronde

  Posted in Archief on jul 28, 2023.

  Genieten tijdens de hardloopwedstrijd en wielerronde op woensdag 2 augustus bij de Naaldkerk in Santpoort. Zonder hapjes en drankjes geen Santpoorts Dorpsfeest. Welhaast vanzelfsprekend is er op woensdag 2 augustus ook bij de hardloop- en wielerronde, die onderdeel uitmaken van het dorpsfeestprogramma, volop aandacht voor het consumptieve randgebeuren. De jeugd bij de jeugdloop en de “oudere” atleten bij de “7 van Santpoort” lopen zich tijdens het hardloopspektakel in het zweet en de dames puntenkoers en de mannen bij de wielerronde van Santpoort strijden rond de kerk voor een glorieuze overwinning. Gedurende deze activiteiten staan vrijwilligers/sters van de Naaldkerk in Santpoort-Noord klaar om de lekkere trek van toeschouwers te stillen en hun dorst te lessen. Dit vindt net als voorgaande jaren plaats vanaf 17.00 uur achter de toonbank van een niet te missen kraam. Bezoekers van het traditionele dorpsfeest kunnen voor een aantrekkelijke prijs haring, koffie, thee, koek, gebak, broodje kaas of ham kopen. De totaalopbrengst van de verkoop wordt gebruikt als handgeld voor het pinkenweekend wat gehouden zal worden op zaterdag en zondag 14 en 15 oktober. De kraam bij de Naaldkerk is te vinden bij de hoofdingang.