Inspiratiemiddag voor vrijwilligers

Op zaterdag 22 juni jl. vond de Inspiratiemiddag plaats voor vrijwilligers van de Naaldkerk. Meer dan 45 vrijwilligers werden om 16.00 uur verwelkomd met een feestelijk drankje. Daarna volgde een welkom door Pastoor Floris met een helder verhaal over hoe er kerk werd gevierd in de zestiger jaren ten opzichte van de huidige tijd. Toendertijd met o.a. Pastoor Goossens, de vele heilige missen, het zondagmiddag lof en de catechismus.
Vervolgens werd er onder leiding van Engelbert Wigchert twee vragen gesteld, te weten: 1) Wat inspireert jou? en 2) Hoe wil jij samen kerk zijn?
Een ieder kon zijn antwoord op een post-it zetten en op een bord plakken. Daarna een muzikale bingo onder leiding van Asun werd een gezellig gebeuren. De liedjes werden uit volle borst meegezongen. Leuke prijsjes konden worden gewonnen.
Engelbert gaf vervolgens een korte samenvatting over de antwoorden op de vragen (die op de post-its vermeld stonden). “Samen” en “Verbinding” waren de woorden die er uit sprongen. Ook een mooi antwoord was: “De mensen inspireren mij, vooral de contacten met de mensen binnen de parochie, en als ik zie hoeveel mensen er nog betrokken zijn bij onze kerk, dan inspireert mij dat”. Een verslag van datgene wat alle vrijwilligers op deze vragen hebben geantwoord volgt te zijner tijd.
Voordat we konden genieten van een heerlijk Chinees buffet klonken er nog lekkere meezingers in de kerk, zoals “Aan de Amsterdamse grachten” en ”You never walk alone”.
Het werd een zeer geslaagde en inspirerende middag.
Fijn dat jullie er waren; groet van de feestcommissie: Asun, Engelbert, Nanda, Ria, Joke


PS: dit artikel gaat in het archief. Engelbert heeft een prachtig artikel geschreven oover de inspiratiemiddag; dit wordt geplaatst




Posted in Archief on jul 02, 2024.