Werkgroep Communie

De Eerste Heilige Communieviering 2021

Het Communieproject van 2020 duurde lang doordat in de loop van dat jaar Corona de wereld in kwam. Maar op zondag 19 september 2021 was het eindelijk zover, want op deze dag deden vanuit Velsen, Tijl, Reinout, Sara, Allan, Kacper, Nicolas, Borys, Sterre en Julian hun Eerste Communie in de Naaldkerk in Santpoort-Noord. Wat was het een zonnige dag, het moest echt zo zijn……… De kerk was mooi versierd met bogen en ballonnen en ook de Communicanten zagen er prachtig uit; zij liepen in hun mooiste kleding met hun brandende doopkaars naar het altaar.

Pastor Julius Elferink en Vincent Borgonjen gingen voor in deze viering waar zij samen met de Communicanten de altaartafel gingen dekken. Er werd door kinderen en ouders gelezen en gebeden en tijdens de collecte mochten zij naar de “knikengel”. Ook zong iedereen uit volle borst mee met het projectkinderkoor o.l.v. Catharina van der Klip! Alles werd door de fotograaf vastgelegd, zo ook het mooiste en spannendste moment dat de communicanten werden uitgenodigd om met het hele gezin naar het altaar te gaan, om zijn/haar Eerste Communie te ontvangen! Het was een prachtige viering, waar zo lang naar uitgekeken is door de kinderen en hun ouders en opa’s en oma’s!

Eerste Heilige Communie 2022 Velsen

Het Communieproject is van start gegaan op vrijdagmiddag 21 januari 2022 in de parochiezaal van de Engelmunduskerk in Driehuis met 16 Communicanten vanuit Velsen. We werken zoals voorafgaande jaren met het project van Samueladvies “Gods Grootste Geschenk” en met het gelijknamige werkboek o.l.v. Vincent Borgonjen en Riny Scheenaard.

De viering van de Eerste Communie zal op 22 mei 2022 plaats vinden in de Engelmunduskerk te Driehuis. We hopen op een mooie en leerzame voorbereidingstijd!

Voor vragen over de Eerste Heilige Communie kunt u contact opnemen met Vincent Borgonjen: vjmborgonjen@parochiefranciscus.net