Pinkencomité - Pinkenweekend

Programma

Van oudsher noemen we dit weekend “pinkenveiling”/"pinkenweekend" omdat er in vroegere jaren door de boeren pinken werden gekocht, waarbij de opbrengst voor de kerk was.

Het 89ste Pinkenweekend 2022 

Afgelopen zaterdag 8 oktober en zondag 9 oktober gingen de deuren van de Naaldkerk open voor iedereen uit de omgeving; er was voor elk wat wils voor zowel jong en oud. Zaterdagmorgen om 8.00 uur liepen er al vele vrijwilligers in en rond de kerk om alles klaar te maken. Om 9.00 uur werd de dag geopend door de bijna 90-jarige Ria Dreijer in dit feestelijke jaar dat de Naaldkerk haar 90ste verjaardag viert. Het was ouderwets druk en gezellig. Buiten zorgden 20 kramen voor een prachtige dag en honderden bezoekers. Er waren leuke kraampjes met kaasjes, appels, vintage, sieraden, wijn en wat al niet meer. Het publiek genoot en het zonnetje maakte iedereen blij. Paul Dijkzeul, de Santpoortse boer, die met onteigening wordt bedreigd, was ook aanwezig met een kraam en om zijn protest kracht bij te zetten had hij een paar kalfjes meegebracht. Ook Stal Rutte van Hofstede De Kruidberg, die tevens met onteigening wordt bedreigd, was aanwezig om het verweer kracht bij te zetten.
Er was binnen in de kerk ook veel reuring met een rad van fortuin, cup cakes versieren voor de kinderen en een optreden van musicus en entertainer Pako die hartverwarmende liederen ten gehore bracht; wie wil kon meezingen. De afwisseling met het rad van fortuin was extra gezellig! Daarna was het de beurt aan Dasha van het Mosterdzaadje die met drie leerlingen aanwezig was om met hen dwarsfluit te spelen. Het werd een grandioos optreden. Ondertussen zorgde de catering voor heerlijke koffie of thee met zelfgebakken taart en cake. Ook de soep en de broodjes haring smaakten heerlijk.
De goederenveiling die om 13.00 uur startte trok veel bezoekers. Veilingmeester Peter Looij zorgde dat alles keurig aan de man /vrouw werd gebracht. Het werd een reuze gezellige middag.
De loterij aan het eind van de goederenveiling was spannend en de hoofdprijs, een “Romantic hide away” arrangement voor twee personen op Landgoed Duin & Kruidberg te Santpoort, zorgde voor veel hilariteit en werd gewonnen door Engelbert Wigchert. Voor prijzen die nog niet in ontvangst zijn genomen, kunt u contact opnemen met tel.nr. 06-30548718; het betreft lotnummers: 749 (groen) en 764 (groen).
Zondag werd de klaverjas- en bridgedrive onder deskundige leiding van Loes Duineveld druk bezocht. Hier was ook gezelligheid troef!
Mede dankzij de vele winkeliers en ondernemers uit Santpoort en de Velserbroek, die weer prachtige geschenken beschikbaar hadden gesteld en de fantastische inzet van alle vrijwilligers, is er voor het onderhoud van de Naaldkerk ruim € 11.000,-- binnengehaald.
Helaas moeten we op zoek naar een nieuwe veilingmeester, want Peter Looij gaf te kennen dat dit zijn laatste optreden was. Jammer Peter, maar héél hartelijk dank voor je inzet tijdens de afgelopen jaren!


Het 88ste Pinkenweekend 2021 kon doorgaan met verplichte coronacheck

De Naaldkerk heeft zaterdag 9 oktober en zondag 10 oktober de deuren geopend voor iedereen uit de omgeving. Zaterdagmorgen om 8.00 uur liepen er al zo'n 20 vrijwilligers in en rond de kerk om alles klaar te maken. Het was ouderwets druk. De bezoekers genoten van eindelijk weer een uitje en het zonnetje maakte iedereen blij. De controle op corona bij entree zorgde niet voor problemen, maar juist een veilig gevoel. Buiten waren prachtig ingerichte kramen. Vooral de kalfjes van Paul Dijkzeul trokken veel bekijks. Paul was aanwezig i.v.m. ondertekening van de petitie tegen onteigening van zijn weiland. Er waren allerlei bezigheden: het Rad van Fortuin draaide vrolijk zijn rondjes, cupcakes werden door de kinderen heerlijk versierd, een geschenkenveiling, verkoop van bloemstukjes, muzikale optredens, kramen met biologische producten, curiosa, heel veel boeken op de boekenmarkt, de meditatieve viering en de gezellige klaverjas- en bridgedrive die zondag 10 oktober werd gehouden. Mede dankzij de vele winkeliers en ondernemers uit Santpoort en Velserbroek die weer prachtige geschenken beschikbaar hadden gesteld en de fantastische inzet van alle vrijwilligers is er voor onderhoud van de Naaldkerk ruim € 10.000,-- binnengehaald. De loterij aan het eind van de goederenveiling was spannend en de hoofdprijs (arrangement Duin & Kruidberg) werd gewonnen door een buurtbewoner van de Naaldkerk.

Het was een fantastisch weekend!

Contact: pinken@olvab.nl

Het pinkencomité bestaat uit:

Nanda Ramakers
Velserbroekstraat 10
2071 ET Santpoort-Noord
023 - 537 31 43

Job Schoorl
Radarstraat 131
1973 ZA IJmuiden
06-10891029

John van de Berg

Ans Captijn

Marianne Kors

Joke van Baekel

Sponsorvrienden van het Pinkenweekend