Pinkencomité - Pinkenweekend

Programma

Van oudsher noemen we dit weekend “pinkenveiling”/"pinkenweekend" omdat er in vroegere jaren door de boeren pinken werden gekocht, waarbij de opbrengst voor de kerk was.

Het 89ste Pinkenweekend 2022 

Het Pinkencomité is al weer druk bezig met de voorbereiding van het 89ste Pinkenweekend.
De Naaldkerk zal zaterdag 8 oktober en zondag 9 oktober de deuren openen voor iedereen uit de omgeving. Op zaterdag om 9.00 uur zal de start zijn en zullen buiten kraampjes staan met boeken, kaasjes, fruit, bloemen, vintage en wat al niet meer. Er is in ieder geval een boekenmarkt, curiosa, rad van avontuur, loterij en in de middag de goederenveiling waar spullen per opbod verkocht worden. Deze goederen zijn ter beschikking gesteld door vele winkeliers en ondernemers van Santpoort-Noord en Velserbroek.
Tevens zal er een muzikaal intermezzo zijn en kunnen kinderen cupcakes versieren.
Zondag 9 oktober is er om 10.,30 uur een viering met medewerking van het Naaldkoor en in de middag een klaverjas- en bridgedrive.
Het definitieve programma moet nog worden vastgesteld. We hopen in ieder geval dat het een mooi weekend wordt.
De opbrengst wordt besteed aan het onderhoud van de Naaldkerk.


Het 88ste Pinkenweekend 2021 kon doorgaan met verplichte coronacheck

De Naaldkerk heeft zaterdag 9 oktober en zondag 10 oktober de deuren geopend voor iedereen uit de omgeving. Zaterdagmorgen om 8.00 uur liepen er al zo'n 20 vrijwilligers in en rond de kerk om alles klaar te maken. Het was ouderwets druk. De bezoekers genoten van eindelijk weer een uitje en het zonnetje maakte iedereen blij. De controle op corona bij entree zorgde niet voor problemen, maar juist een veilig gevoel. Buiten waren prachtig ingerichte kramen. Vooral de kalfjes van Paul Dijkzeul trokken veel bekijks. Paul was aanwezig i.v.m. ondertekening van de petitie tegen onteigening van zijn weiland. Er waren allerlei bezigheden: het Rad van Fortuin draaide vrolijk zijn rondjes, cupcakes werden door de kinderen heerlijk versierd, een geschenkenveiling, verkoop van bloemstukjes, muzikale optredens, kramen met biologische producten, curiosa, heel veel boeken op de boekenmarkt, de meditatieve viering en de gezellige klaverjas- en bridgedrive die zondag 10 oktober werd gehouden. Mede dankzij de vele winkeliers en ondernemers uit Santpoort en Velserbroek die weer prachtige geschenken beschikbaar hadden gesteld en de fantastische inzet van alle vrijwilligers is er voor onderhoud van de Naaldkerk ruim € 10.000,-- binnengehaald. De loterij aan het eind van de goederenveiling was spannend en de hoofdprijs (arrangement Duin & Kruidberg) werd gewonnen door een buurtbewoner van de Naaldkerk.

Het was een fantastisch weekend!

Contact: pinken@olvab.nl

Het pinkencomité bestaat uit:

Nanda Ramakers
Velserbroekstraat 10
2071 ET Santpoort-Noord
023 - 537 31 43

Job Schoorl
Radarstraat 131
1973 ZA IJmuiden
06-10891029

John van de Berg

Ans Captijn

Marianne Kors

Peter Looij

Joke van Baekel

Sponsorvrienden van het Pinkenweekend