Nieuws van het Naaldkoor

Samen zijn, het kan al een lange tijd niet meer. Samen in een kerkdienst zijn, samen bijpraten, samen een verjaardag vieren, samen de dingen doen die je gewend bent om samen te doen. Maar…... er zijn in onze parochie veel enthousiaste mensen die alles proberen om wel weer even samen te zijn.

Zo ook het Naaldkoor van Santpoort Noord. Op dinsdagavond staat er een heel programma op de mail klaar om te zingen, gemaakt door onze dirigent Titia Mijnen.

Floortje Twisk ons jongste koorlid is dan de” host” ter voorbereiding en gedurende een echte zoom- meeting.

Iedereen die wil kan dan inloggen en Titia vanachter haar eigen piano heet ons welkom en vraagt hoe het met iedereen gaat. Floortje heeft ondertussen contact met de anderen mensen, die de knoppen niet gewend zijn om te bedienen. Geluid aan, geluid uit. Lachend en soms met frustratie!

Maar even na 20.00 uur wordt er gezongen. Echte stemoefeningen achter de computer, in je eigen huis, best gek en ook weer grappig.

Wat een geweldige techniek om zomaar even contact met elkaar te maken. Onvermoeid sleept Titia ons door het hele programma heen,

Liederen zoals: Er is een tijd van komen, Eat this bread, I have a dream, En een nieuw lied zeer toepasselijk, straks bijeen!!!

We willen zeker weer al deze teksten en liederen met u delen. Zo gauw het weer kan.

Velen van u hebben misschien de “slimste mens” gekeken en daar werd de winnende vraag beantwoord met Samen Zijn, een lied van Willeke Alberti.

Laten we nog even volhouden dan kunnen wij ook weer samen zijn in onze Naaldkerk met uw eigen naaldkoor.

Een hartelijke groet voor u allen, 

Joske Haver

Posted in Nieuws on jan 25, 2021.