Impressie van "Santpoort mediteert" tijdens Dorpsfeest

‘Santpoort Mediteert’ in de Naaldkerk tijdens aangepast Dorpsfeest Santpoort.

Afgelopen dinsdagochtend 3 augustus, was er in de Naaldkerk een editie van ‘Santpoort Mediteert’, als onderdeel van het aangepaste programma van Dorpsfeest Santpoort. Op corona-veilige afstand ervaarden de ruim 50 aanwezigen een geleide-meditatie, luisterden naar ontspannende meditatieve muziek en inspirerende teksten. O.a. zijn er twee nummers van The Beatles te horen: ‘Let it be’ en ‘Across the Universe’. José Rustemeijer vertelt: “Hoe blijf je bij jezelf in een wereld waarin je voortdurend met veranderingen te maken hebt? Waar onrust, chaos en angst lijken te regeren. Het antwoord is dichterbij dan wij vermoeden en ligt in onszelf: vertrouwen op de Liefde en op jouw eigen scheppingskracht.” 

Herkenbaar tijdens Santpoort Mediteert en de  andere meditatieve vieringen, is het aansteken van de kaarsen van de zevenarmige kandelaar. Bij elke kaars een tekst, zoals ‘vertrouwen’, ‘rust’, ‘liefde’: “De liefde neemt niet in bezit, en wil ook niet in bezit genomen worden; want de liefde is zichzelf genoeg.” Ook de aanwezigen worden uitgenodigd een lichtje aan te steken, met daarbij een mooie intentie. De ochtend werd door verschillende aanwezigen omschreven als: ‘fijn verstillend’, ‘inspirerend’, ‘diep ontspannend’ of ‘prettige energie, goede sfeer’.

Op verzoek is, naast de reguliere meditatieve vieringen, een volgend moment gepland: maandagavond 25 oktober om 19:30 uur is er soortgelijke meditatieve bijeenkomst, met geleide-meditatie, in de Naaldkerk.

Posted in Archief on aug 08, 2021.