Geschenkenparade

“Geschenkenparade” i.p.v. Pinkenweekend

Omdat de wereld in de ban van Corona verkeert, kon helaas het vertrouwde Pinkenweekend niet doorgaanWe hebben het gemist, die dozen met boeken, de marktkramen, het broodje haring en niet te vergeten de goederenveiling en natuurlijk de gezellige kaartmiddag. Maar er is geld nodig voor financiering van het plan Klaas en we willen de ontwikkelingen van onze Naaldkerk niet laten stagneren om de mogelijkheid te bekijken de kerk zodanig in te richten voor zowel maatschappelijke als religieuze doeleinden. Het Pinkencomité heeft samen met haar medewerkers een manier bedacht om toch ook dit jaar de goederen, geschonken door onze plaatselijke middenstand, hun weg te laten vinden. In plaats van de traditionele Pinkenveiling is dit jaar de “Geschenkenparade” bedacht. Mede door de vrijgevigheid van winkeliers/ondernemers uit Santpoort en Velserbroek konden wij door middel van een zogenaamde trekking/loterij een geschenk geven aan allen die een bijdrage hebben geleverd. Er was de mogelijkheid om een welbekend bollenpakket te kopen, en/of een theepakket of Naaldbierpakket. Ook deed het Koetje van Wijnand mee en konden de parochianen een vrijwillige bijdrage geven. Namen van alle gulle gevers werden verzameld in een mand. Op 10 oktober werden hieruit namen getrokken door pastoor George en gelinkt aan een geschenk.

De totale netto opbrengst van de acties bedraagt: € 5.405,--. Daar zijn we ontzettend blij mee.

Na de prachtige meditatieve viering op zondag 11 oktober kon achter in de kerk de geschenken en pakketten worden opgehaald; alles corona-proof en op afstand!

Het Pinkencomité spreekt de hoop uit dat 2021 niet meer in het teken staat van Corona zodat wij weer een ouderwetse Pinkenveiling kunnen organiseren.

NB: Via de loterij ging de taart van banketbakker Wesseling naar Engelbert Wigchert. Zaterdag werd deze alvast bij hem bezorgd. Engelbert heeft de taart gedeeld met alle bewoners van De Luchte. De taart was prachtig versierd: een uitbeelding van de zondvloed in verschillende kleuren (wat de huidige coronacrisis van 2020 uitbeeldt) met daarna de vrede in de vorm van een duif, wat betekent dat het goed komt met de wereld…. (laten we dat hopen).

Posted in Archief on okt 21, 2020.