Brief aan Parochianen ivm Goede Week

Beste Parochianen,

Nu blijkt dat we ook in de Goede Week en met Pasen niet samen kunnen komen in de kerk, ontstond de behoefte om ons via een brief tot u te richten. We willen u op de eerste plaats laten weten dat we u niet vergeten zijn, maar we kunnen niet anders dan de afstand bewaren in de zorg voor ons aller gezondheid. Door deze brief willen we ons, ook al is het op afstand, verbinden met u allen.

Er is veel gebeurd dat laatste maand, ons leven is danig op z’n kop gezet. Een onzichtbaar en ongrijpbaar virus werpt ons terug op ons zelf. De tijd voor Pasen noemen we in de kerk de ‘Veertigdagen tijd’, het is een tijd van bezinning, rust en inkeer. Door het virus worden we gedwongen om afstand te nemen, en de rust toe te laten.

Opeens is er ook ruimte om jezelf vragen te stellen, vragen als : Wat doet deze periode met mij? Hoe houd ik mij staande? Wat gebeurt er allemaal, dichtbij en verder weg? Nu we allemaal zo op ons zelf zijn terug geworpen, ontdekken we dat we die ander missen en dat niets vanzelfsprekend is. Onze creativiteit is ontwaakt, allerlei manieren om op afstand toch contact te houden ontstaan, we bellen vaker, er worden kaarten en brieven verstuurd.

Deze week voor Pasen gedenken we het lijden en sterven van Jesus. Dat doen we op Witte Donderdag en natuurlijk Goede Vrijdag. Er zijn veel mensen die in deze moeilijke tijd door een diep dal gaan. Mensen die een dierbare moeten missen door het virus. Mensen die lijden onder het feit dat zij niet bij hun geliefde mogen zijn in het ziekenhuis of het verzorgingshuis. Pasen vieren onder deze omstandigheden is bijna onmogelijk. Maar Pasen is vooral het feest van ‘en toch’. De verrijzenis is niet gebonden aan een bepaalde dag of tijd. We mogen geloven dat we zullen opstaan en weer tot leven zullen komen.

We zullen het nog even moeten uithouden. Buiten gaat de lente zijn eigen gang. Alles komt tot bloei en dat mag ons sterken in het vertrouwen dat er ook voor ons weer een nieuwe tijd zal komen. Tot die tijd wensen wij u toe dat u rust en vertrouwen kunt vinden in uzelf. Dat u de kracht vindt om mee te bewegen in deze onzekere tijden. Wij hopen dat als het moeilijk is dat er mensen om u heen zijn om u te steunen en voor u te zorgen al is dat misschien op afstand. Houd moed!!! Geloof in uw eigen kracht.

Wie altijd vertrouwt op eigen kracht, neemt het heft in eigen hand

En bereikt veel meer dan ooit gedacht op het schip dat nergens strandt.

Hij is meester van het eigen lot, kapitein van eigen geest.

Eer jezelf is het allereerst gebod. Ken de kracht die geen anderen vreest.

Straal het uit en de mensen om je heen zien dat angst overbodig is

Dat vertrouwen en steun voor iedereen alles is wat nodig is.


Een hartelijke groet van

het Parochiebestuur   


 


 


 


 


 


 


Posted in Archief on apr 09, 2020.