Olvab.nl

Parochie Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand

Werkgroep Naald-Koor

Het Naaldkoor bestaat 3 jaar.   Dat hebben we op 16 januari jl. samen gevierd met een soep- en broodjesmaaltijd èn een bezoek aan de schouwburg voor de zang- en dansshow van “Jeans”. We hebben ervan genoten!

Het Naaldkoor is een heel gezellige en sociale club mensen; wij hebben nu al 43 leden, waaronder maar liefst 8 mannen! Volendam heeft de 3 J’s, maar wij hebben de 5 J’s:  Jos, John, Jack, Jaap en Jan. We hebben een enthousiaste en kundige dirigente: Titia Mijnen-Joosen en sinds januari is Catharina van der Klip onze pianiste. Zij volgt Laura Tesselaar op, die in 2016 en 2017 het koor op de piano begeleidde, maar ons eind december 2017  moest verlaten  i.v.m. haar drukke werkzaamheden. Wie weet valt zij nog eens in, want zij speelt prachtig.

Het afgelopen jaar 2017 bracht ons lief en leed. In mei namen we definitief afscheid  van Chris Nederkoorn, de man van Monique. En in december overleed Nico Snoek, de man van Louise. Christa werd dit jaar ernstig ziek en heeft verschillende kuren ondergaan. Maar…ze hoopt weer spoedig bij ons te kunnen zingen. Overigens is een aantal  koorleden niet meer zo piepjong en is er zo nu en dan een kleine operatie, ingreep of opname nodig.

Gelukkig waren er ook hoogtepunten. Natuurlijk denken we dan meteen aan “The Passion”, twee maal uitgevoerd:  in Uitgeest en Santpoort-Noord, samen met het koor “Sound of Life”. Het was een enorm succes en de kerk was beide keren bomvol. We hopen de Passion volgend jaar weer te mogen uitvoeren. Ook hebben we twee keer in “Het Lichthuis”/St. Jozefkapel gezongen: op 19 maart voor een Jozefviering en op 19 november was de meezingmiddag, weer samen met SOL uit Uitgeest. Een paar keer zongen we bij de gemeenschaps-vieringen op Dijk en Duin in Castricum, wat altijd bijzonder is om te doen. Nanda schreef er een stukje over in de Franciscus Magazine nummer 5. Tot slot het derde kerststolconcert dat weer sfeervol en mooi was.

In 2018 zetten we weer ons beste beentje voor. Naast de maandelijkse vieringen (laatste zondag van de maand) in de Naaldkerk, staat er weer het e.e.a. op het programma.  Zie ROOSTER hieronder.

Wij hopen op een mooi, muzikaal nieuw jaar. Graag tot ziens in de kerk!

Met hartelijke groet,

Ria Kruisman, voorzitter bestuur Naaldkoor.

 

ROOSTER voor het jaar 2018

Zondag 28 januari Naaldkerk
Zondag 25 februari  Naaldkerk
Zondag 25 maart Naaldkerk
Vrijdag 30 maart Naaldkerk (Goede Vrijdag)
Zondag 22 april Naaldkerk
Zondag 20 mei Naaldkerk (Pinksteren)/”Feest van de Geest”: Kunst in de Kerk!
Zaterdag 26 mei Korenfestival  “Velsen Zingt”
Zondag 17 juni Dijk en Duin
Zondag 24 juni Naaldkerk
Zondag 15 juli Ruïne van Brederode
Zondag 23 september Naaldkerk
Zondag 28 oktober Naaldkerk
Vrijdag 2 november Naaldkerk (Allerzielen)
Zondag 25 november Naaldkerk
Zondag 16 december Naaldkerk (Kerststolconcert)
Maandag 24 december  Naaldkerk (Kerstnachtviering)