Olvab.nl

Parochie Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand

Het Kruispunt

De Geschiedenis

Eind jaren tachtig is men begonnen in de polder "de Velserbroek" een nieuwbouwwijk te laten verrijzen. Op dit moment is men bezig aan het laatste deelplan.

Het initiatief tot het bouwen van een kerk in Velserbroek werd al in de eerste helft van de 80-er jaren van de vorige eeuw genomen. Nadat zeker was dat "de Velserbroek" bebouwd zou worden en de tot in de hemel reikende idealen terug gebracht werden tot nuchtere proporties ontstond het plan voor de kerk voor de drie kerken. De opdracht aan de architect werd op 18 februari 1992 gegeven.

Vanaf 1 januari 2014 huurt onze parochie dit moderne kerkgebouw van de PKN.

De naam

Het tweede kerkgebouw staat in de Velserbroek. De kerk is in vergelijking met de kerk in Santpoort modern te noemen, hetgeen vooral tot uiting komt in het interieur en het altaar. De kerk kreeg de naam “het Kruispunt”.

Het altaar

In de kerk zijn allerlei eigentijdse materialen gebruikt, hetgeen goed tot uiting komt in de vormgeving van wanden en altaar.

De beschildering

Net onder de ramen op de betonnen binnenring van de kerk is twee jaar geleden een schildering aangebracht. Deze schildering beeldt het scheppingsverhaal uit.

Het tabernakel

In vergelijking tot de kerk in Santpoort kunt u ook aan het tabernakel zien dat deze kerk veel moderner is. Maar het is een plek waar we rustig samen kunnen zijn onder het toeziend oog van God.

Het orgel

Ook heeft de kerk in Velserbroek de beschikking over een nieuw orgel, waar pas geleden onderhoud aan is gepleegd. Dit nieuwe orgel wordt vaak bespeeld. Daarnaast is er nog een piano, die ook veel bij vieringen wordt gebruikt.